Средно иновативно училище “Цветан Радославов“ е първото в Свищов, което се включва в инициативата “Най-дългото послание за мир на планетата”. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

Стартирал през месец март по идея на Лайънс клуб “Огледало” – Плевен, Лайънс клуб “Дунавски братя” и Лео клуб “Олимпиец”, проектът ще атакува “Рекордите на Гинес”.

На 29 май 2024 г. от 11:00 часа във фоайето на СУ “Цветан Радославов“ ще продължим “Най-дългото послание за мир на планетата”, с надеждата да бъдем подкрепени от всички, които искат да живеят в хармония. На специално подготвени винили, дарени от фирма TheZone, децата и техните учители ще напишат своите послания и ще спомогнат за постигането на световен рекорд. Уникалното послание цели да вдъхнови повече хора, както и да ги насърчи да се борят за мир на планетата.

Надяваме се плакатът с общите ни послания да достигне поне четири километра до края на 2025 г. За целта в цялата страна ще бъдат разпратени части от винила до различните институции – детски градини, училища, общински и областни администрации, фирми и компании. По този начин всяко дете и всеки възрастен ще имат възможността да участват в “Рекордите на Гинес“ със своето обръщение или рисунка на тема МИР. След приключване на проекта ще изпратим части от нашето общо послание до Лайънс Интернешънъл, до Народното събрание, до ООН, както и до Европейския парламент. Вярваме, че общата ни енергия може да промени света, заявиха от СУ “Цветан Радославов”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.