В навечерието на 5 юни – Световния ден за опазване на околната среда учениците от групите за целодневно обучение от 5-те, 6-те и 7-те класове с ентусиазъм и желание се включиха в инициативата за озеленяване на учебните помещения и създаване на цветна и билкова градинка в класните стаи и коридори. За минути в ръцете на децата грейнаха озеленени, цветни и прекрасни 45 саксии и сандъчета. Това съобщиха от СУ „Цветан Радославов”.
Дейността е част от проект „Зелен клас”, финансиран от Българската платформа за международно развитие в рамките на IX Национална конференция за глобално образование, с финансовата подкрепа на Европейската мрежа за глобално образование (GENE), съфинансирана от Европейския съюз.
„С тази своя инициатива Радославовите ученици показаха, че всяко усилие, вложено за подобряване на жизнената и околна среда си заслужава и че са готови да създадат своя зелен свят”, заявиха от училището.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.