По настояване на община Свищов МОН предостави нов училищен автобуса на СУ „Цветан Радославов“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Средно училище „Цветан Радославов“ посреща учебната 2023/2024 година с нов училищен автобус. Амортизиралият наличен автобус, който учебното заведение използва до момента беше морално остарял и крайно неподходящ за превозване на деца, което бе и достатъчно основателна причина община Свищов да отправи искането си пред Министерство на образованието и науката за ново превозно средство. Безопасността и грижата за подрастващите е приоритет както на Общината, така и на държавата и това беше доказано, с предоставянето на новата придобивка – 32-местен ISUZU TURQUOISE, за нуждите на СУ „Цветан Радославов“.

В навечерието на 2019 година, с цел осигуряване на безопасно транспортиране на учениците, Общината направи основателно искане към МОН и бяха предоставени нови автобуси на още две свищовси училища – СУ „Николай Катранов“ и СУ „Димитър Благоев“, чиито транспортни средства също бяха в изключително окаяно състояние, припомнят от Общината.