Ученици от Средно училище “Цветан Радославов” написаха 10 метра послание за мир, подкрепяйки международна инициатива, кандидатстваща за Книгата на рекордите на Гинес. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

Средно иновативно училище “Цветан Радославов“ е първото в Свищов, което се включи в инициативата “Най-дългото послание за мир на планетата”

Стартирал през месец март по идея на Лайънс клуб “Огледало” – Плевен, Лайънс клуб “Дунавски братя” и Лео клуб “Олимпиец”, проектът ще атакува “Рекордите на Гинес”.

Днес от 11:00 часа във фоайето на СУ “Цветан Радославов“, на специално подготвени винили, дарени от фирма TheZone, ентусиазираните ученици изписаха своите лични послания за мир и нарисуваха своята представа за мирен свят. Организаторите искрено се надяват и вярват, че плакатът с общите послания ще достигне поне четири километра до края на 2025г., като по този начин Радославовци имат уникалния шанс да допринесат за поставянето на рекорд на Гинес.

След приключване на проекта части от плаката ще бъдат изпратени до Лайънс Интернешънъл, до Народното събрание, до ООН, както и до Европейския парламент.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.