Най-хубавия си мач от началото на сезона изиграха футболистите на Академик, побеждавайки гостуващия тим на Локомотив (Мездра) с 3:0, съобщи официалната страница „студентите“ в социалната мрежа.
Играта се понрави на многобройните зрители, дошли да наблюдават двубоя в този слънчев ден, като двата отбора предложиха истинско зрелище, с един много динамичен и спортментски футбол.
Мачът започна с натиск и желание от страна на „студентите“ да постигнат така нужната победа през пролетния полусезон, в борбата за оцеляване.
Направи впечатление комбинативната и бърза игра и доброто преливане от линия в линия. Това даде резултат и още в 7-та минута, след невероятно бърза атака с по едно докосване и последвало ниско центриране от десния фланг, на стрелкова позиция се оказа Александър Стоянов, който не сбърка и „опъна“ мрежата на локомотивци с прецизен удар. Гостите отвърнаха с далечен удар в 15-та минута, който не застраши вратата, пазена от отличния Виктор Владимиров.
В 19-та минута след изпълнение на пряк свободен удар и разбъркване, свищовлии можеха да удвоят, но малко не достигна на наш нападател да добави отбитата от вратаря топка.
След изпълнение на корнер в полза на гостите в 22-та минута, се стигна до бърза контраатака, минала през Лино Маринов, който изведе Божидар Матеев в предни позиции. Божката успя да се пребори със защитник и да „плъзне“ топката надясно към връхлитащият Алекс Миланов, който вкара с шпагат и удвои преднината на Академик.
Само минута по-късно останаха съмнения за дузпа в полза на „студентите“, но съдията замълча в този момент. При последвалата контра на Локомотив, двама футболисти на Академик се сблъскаха, което наложи намесата на лекарския екип, който оказа помощ на капитана Иван Ганев.
В 36-та минута, отново след комбинация, този път Божидар Матеев изведе сам срещу вратаря Лилиян Марниов, който също се записа сред голмайсторите за 3:0. Само 3 минути по-късно можеше да се стигне и до 4-ти гол, но численото превъзходство в нападение на Академик не можа да бъде материализирано. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 3:0 за домакините.
Вихрено започна и второто полувреме, през което свищовските футболисти продължиха натиска над своя съперник. В 50-та минута и напречната гредата дойде на помощ на мездранлии, сред удар на Божидар Матеев, който с плътен удар я разтресе от позицията на дузпата. В 59-та минута след поредица от 3 корнера и натиск от страна на гостите, отново се наложи на Виктор Владимиров да се намесва, като този път много по-опасен удар от малък ъгъл бе избит в нов ъглов удар.
В 60-та минута, единият от голмайсторите на „Академик“ – Александър Стоянов, отстъпи мястото си на терена на Димитър Костадинов. След това свищовските футболисти заиграха по-прибрано и намалиха оборотите, отстъпвайки по-голямото владеене на топката на гостуващия тим. Въпреки това 2 минути преди края двойно подаване между Божидар Матеев и Александър Миланов, за малко не завърши с попадение, но за жалост пуснатата топка от Миланов покрай вратаря на гостите, мина и покрай страничния стълб. А в даденото от съдията продължение футболист на Академик пропусна очи в очи със стража.
Така след 90 минути хубав и отворен футбол, свищовският Академик се поздрави с така нужната победа срещу Локомотив (Мездра) – 3:0.
Емил ВЕСКОВ

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.