Отборът на Академик използва професионалния пакет услуги на световния бранд Polar – Polar Team Pro от следващия сезон, пише сайтът на клуба https://akademik.bg/.

Както много професионални клубове от елита у нас и в Европа, „студентите“ ще работят с една от водещите компании в GPS проследяването в спорта.

Треньорският екип ще има на разположение подробна информация за представянето на всеки играч по време на тренировки и мачове. Следене на изминатото разстояние, сърдечния ритъм, спринтовата работа, нивото на натоварване и времето на възстановяване, са само част от възможностите на GPS системата, с която „студентите“ ще работят през сезон 2023/2024.

Използването на подобна система, ще позволи оптимизирането на работата и натоварванията за всеки един играч.

Всички футболисти от представителния отбор имат индивидуални профили и особености при натоварвания и възстановяване. С помощта на Polar Team Pro, ще може да се персонализира работата с всеки един от тях, за да могат да се търсят максимални резултати в работата и развитието на нашите играчи.

Това е едно от нововъведения, които обещават от клуба за сезон 2023/2024.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.