Санкционират строителна фирма заради незавършен обект в община Златарица, информираха от Областна администрация, пише вестник „Борба“. Комисия, председателствана от заместник областния управител Огнян Стоянов провери на място укрепителните дейности на свлачище на ул. „Трета“ и ул. „Четвърта“ в село Калайджии. Проверката е по сигнал на общински съветник.
Установено е, че в края на 2019 г. с постановление на Министерски съвет са отпусни 319 951 лв. за укрепване на свлачището. Строителството е стартирало през октомври 2020 г., когато е сключен договор между Община Златарица и „Дайв инженеринг“ ООД – Добрич. След няколкократни спирания и възобновявания на строително-ремонтните дейности поради лоши метеорологични условия и изтичане срока на договора строителят прекратява работата си, без обаче обектът да е готов.
Затова Община Златарица признава частичното укрепване на свлачището за 187 318 лв., които още не са преведени на дружеството. От тази сума обаче ще бъде прихваната глоба в размер на 99 208 лв. и така фирмата ще получи малко над 88 000 лв. с ДДС само след като бъде представена оригинална фактура съгласно клаузите по договора.
Строителните книжа са изрядни, но Община Златарица ще трябва да предприеме действия за излизане от патовата ситуация, тъй като фирмата изпълнител отказва контакт. Обектът стои незавършен и с времето свлачището може отново да се активира.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.