Стотици хора в централен квартал на Горна Оряховица прекараха без ток почти 24 часа на Коледа, съобщи Нова ТВ. Хората се оплакаха, че се е наложило да изхвърлят храната от хладилниците си.
Не само костенурките, но 4-годишното дете на Ния Люцканова и семейството ѝ също било принудено да стои на тъмно и студено на Коледа. „И тази нощ трябваше да спи на 12 градуса с 39 градуса температура. Храната в хладилника се е вмирисала”, обяснява майката. По думите ѝ нощта била студена, неприятна и непразнична. „Много е трудно да обясниш на едно 4-годишно дете защо няма ток и лампички, като предния ден е дошъл Дядо Коледа”, допълва Ния Люцканова.
Съдбата ѝ споделили още стотици нейни съседи. „Звъняхме няколко пъти. Казаха, че се работи, а нямаше никакви работници около трафопоста”, споделя Гергана Владиславова.
В писмен отговор до NOVA от Енерго-про обясниха, че аварията е обхванала едновременно два трафопоста, което изключвало възможността за осигуряване на резервно захранване на засегнатите 726 клиенти. Още снощи единият кабел бил ремонтиран, а от обедните часове днес – ток имали всички клиенти в района.
Жителите на засегнатия квартал в Горна Оряховица ще търсят обезщетение и правата си от Енергото.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.