С невероятен концерт „Искрици българско“ Детска градина „Радост“ отбеляза своя 50-годишен юбилей на втория ден от Свищовски лозници 2023.

Тази вечер се състоя вторият невероятен концерт от празниците „Свищовски лозници“ 2023, озаглавен „Искрици българско“.

Концертът бе организиран, с много любов от ДГ „Радост“, по повод 50-годишнината на детското учебно заведение, а в него взеха участие и деца от други детски градини, танцови, и певчески организации. Уникалният празничен спектакъл, който продължи два часа пресъздаде по неповторим начин българските обреди, обичаи и традиции съпътстващи живота на българския народ през една цяла година, като се започне от Сурваки, през Великден, та чак до Коледа. Вниманието към детайла и прецизното изпълнение на всички участници оказа силно и вълнуващо въздействие върху публиката, изпълнила централния площад „Алеко“ в крайдунавския град.

Бурните аплодисменти в края на концерта бяха абсолютно заслужени, а искриците на радост в очите на малките участници показаха, че българско и родното се тачат с много любов в сърцето и ще пребъдат през вековете…

По повод 50 години от създаването на детската градина, кметът на Свищов Генчо Генчев отличи директорката Силвия Иванова и целия персонал на ДГ „Радост“ с Почетна грамота за граждански заслуги I степен и им благодари за приноса в развитието на предучилищното образование в община Свищов.

Сн.: Пресцентър община Свищов, Росен Маринов