Стефан Трайков, син на Стефан Трайков – легенда на Академик и Черноморец, отбеляза единствения гол за националния отбор на Бълтария U17 на Евро 2022, научи Актуално Свищов.
Юношеският национален отбор на България до 17 г. стигна до заслужено равенство 1:1 със силния отбор на Полша в последния си двубой от груповата фаза на еврофиналите в Израел. Това бе първа точка от Евро 2022 за момчетата на Йордан Петков, които изиграха много силно второ полувреме и успяха да стигнат до гол в заключителните минути на срещата.
Иначе двубоят започна равностойно, като в титулярния състав на върха на българската атака се завърна Петър Кирев, а по лявото крило действаше Александър Александров, заменил наказания Роберто Райчев. Преди почивката най-активен в редиците на “лъвчетата” бе Борислав Маринов, който тормозеше полската защита с пробивите си отдясно, но гол така и не падна до края на първото полувреме.
Веднага след подновяването на играта Славински съумя да открие резултата в полза на съперника. В заключителните 20-ина минути на срещата България натисна противника си и заслужено стигна до гол, дело на резервата Стефан Трайков. В 83-ата минута той се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Полша, обърна се и стреля, като не остави шансове на полския страж Муравски.
По този начин “лъвчетата” приключиха участието си на Евро 2022 с една точка и достойно представяне срещу актуалния еврошампион Нидерландия и един от фаворитите в турнира – Франция.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.