Свищов е моят роден град, тук съм израснал, тук работя и съм създал семейство. Свищов е най-прекрасното място и не бих го заменил за нищо друго на света! Нека пребъде нашия Свищов, нека хубавеят нашите села! Това се казва в обръщение на Стефан Проданов, кандидат за кмет на община Свищов, издигнат от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Възвание
До жителите на Свищов, Ореш, Вардим, Цареве, Алеково, Българско Сливово, Драгомирово, Козловец, Хаджидимитрово, Александрово, Овча могила, Горна Студена, Деляновци, Совата, Морава и Червена

Скъпи съграждани, казвам се Стефан Проданов, на 48 години, родом от град Свищов. След дълга номинационна процедура, днес мога да обявя, че ще бъда кандидат за кмет на нашата община Свищов, издигнат от широка народна коалиция.

Искам да благодаря на стотиците съграждани, които ме окуражиха да взема това трудно решение, на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ и на другите партии и обществени организации, заставащи зад кандидатурата ми, на моите съратници и приятели, които ще бъдат винаги до мен! Не съм професионален политик, но съм убеден в силата на добрите идеи, съгласието и обединението!

Преподавам финанси и обучавам в СА „Д.А.Ценов“ финансисти за корпоративния, банковия и публичния сектор на България. Управлявал съм успешно европейски проекти, които са приключвали с висока оценка и без финансови корекции. Това ми дава увереността, че мога да ръководя общинските дейности и бюджет по рационален и законен начин, в полза на моите съграждани.

Като местен патриот и пропагандатор съм посветил живота си на историческите възстановки и опазването на културно-историческото наследство в България. Защитих дисертация на тема „Финансово-икономическо оценяване на проекти в областта на културния туризъм в България“. Там показах какъв е финансовия, икономическия и туристическия потенциал на подобни събития.

Занимавам се от 20 години с организиране на туристически събития, създаване на местен туристически бранд в Свищов и експлоатиране на богатите туристически ресурси на региона. Председател съм на Регионалния клон на Национално Дружество „Традиция“ в Свищов. Създадох първата група за антични исторически възстановки в страната – „Първи Италийски легион“, както и първия международен фестивал на античното наследство „Орел на Дунава“. Днес много градове и общини ми възлагат организацията на исторически фестивали – като Средновековния фестивал „Бъдин“ във Видин, „Спартак“ в Склаве, „Един ден в антична Состра“ – Троян и много други. Нашите събития се превърнаха в школа по родолюбие и в притегателна сила за младите хора и местните общности.

Постепенно този ентусиазъм и последователност увлякоха десетки членове на сдружението ми, както и множество доброволци за популяризиране на културно-историческото наследство не само на общината и региона, но и на страната ни.

През последните години Свищов отбелязва невиждан регрес и упадък! Градът и общината се обезлюдиха с нечувани темпове – над 10 000 души напуснаха общината за последните 8 години!  Затвориха десетки фирми, намаляха работните места, икономическата активност е в исторически минимум. Имам амбицията и надеждата да сложим край на този стопански, демографски и обществен упадък, ръка за ръка с моите будни и трудолюбиви съграждани!

Не се отказвам лесно, мога да се вслушвам в мнението на другите и да се уча от грешките си. Вярвам, че ще бъдете до мен в това важно за всички нас начинание! Искам заедно с Вас да изработим Програмата за управление на нашата община. Очаквам Вашите идеи и предложения на личния ми ел. адрес: st.prodanov@gmail.com.

Свищов е моят роден град, тук съм израснал, тук работя и съм създал семейство. Свищов е най-прекрасното място и не бих го заменил за нищо друго на света!
Нека пребъде нашия Свищов, нека хубавеят нашите села!
Да живее България!

Стефан Проданов, доктор по икономика
Свищов
10 септември 2023 г.