Кандидатът за кмет на град Свищов Стефан Проданов и кандидатът за общински съветник и кандидат за кмет на село Овча могила – Пламен Борисов посетиха селата Червена, Горна Студена и Овча могила. Това съобщиха от Предизборния щаб на Местна коалиция ПП-ДБ, СДС, ВМРО-БНД и Ние идваме с номер 68 в интегралната бюлетина за избор на кмет на община Свищов, общински съветници и кметове на кметства. Двамата се запознаха от първо лице с десетките проблеми на живущите в трите села, които формират близо 10% от населението на общината. Основен фокус на разговорите бяха проблемите, очакванията и потребностите на жителите на трите села.

При срещата им с десетките жители двамата кандидати представиха своите виждания за едно по-спокойно и благоприятно пребиваване в населените места на община Свищов. Стефан Проданов подчерта сериозната нужда на жителите в малките населени места да бъдат чути, а още повече да бъдат разбрани и подпомогнати в своите цели. Във всяко едно от селата има аналогични проблеми, голяма част от тях са свързани с обезлюдяването, липсата на работа в селото и общината, като цяло, необходимостта от подобряване качеството на живот и осигуряването на нормални битови условия.

Спецификата за село Червена е голямата отдалеченост от общинския център, който е на 35 км., като личните лекари, магазините, аптеките и ЖП гарата са в гр. Левски, който отстоява на 9 км. Освен стандартните житейски трудности, основен проблем, който хората в селото изтъкнаха е липсата на добра инфраструктура и транспортна връзка с близките градове – Свищов и Левски, което възпрепятства ежедневните нужди на жителите. Селото е буквално откъснато от света заради липсата на редовен и удобен транспорт. Това създава чувство за второстепенно качество на живот в една считана за европейска община, а при определени ситуации дори и застрашава човешките съдби.

На няколкостотин метра от главния път Плевен – Русе, част от община Свищов е и с. Горна Студена. Това е едно от селата в общината със славно минало, но за съжаление с нерадостно настояще. При своето посещение Стефан Проданов и Пламен Борисов установиха на място всички белези на силно обезлюдяване. Причината според жителите на селото е, че младите хора намират своето по-добро бъдеще в близките областни градове – Велико Търново, Плевен, Русе и др. Свидетелствата са порутени сгради, изоставени домове, пусти и необработени плодородни земи. Жителите на селото обаче изразиха пред двамата кандидати очакване за едно по-добро бъдеще, с един по-добър и отговорен кмет в лицето на кандидата на народната коалиция – Стефан Проданов.

Предизборната обиколка на двамата кандидати завърши в известното с лековитата си минерална вода село Овча могила. Жителите на селото, обаче претърпяха истински воден катаклизъм в най-топлите летни месеци. Да се сблъскаш с режим на водата в XXI век е тежко изпитание, което се превръща в потенциална опасност и за работата на санаториума за хора със ставни заболявания и дома за възрастни хора. Неспособността на общинската и местна администрация да се справи с водния проблем може да има сериозни икономически последици върху селото, което ежегодно дава надежда на хиляди българи от цялата страна за рехабилитация и лечение.

Ясна перспектива, убеденост в необходимостта от промяна и категорична подкрепа с номер 68 е посланието от жителите на селата Червена, Горна Студена и Овча могила. С чувство на споделени възгледи за новия мандат са жителите на трите села провели искрени, откровени и сърдечни разговори с кандидата за кмет на гр. Свищов Стефан Проданов и кандидата за общински съветник и кандидат за кмет на с. Овча могила – Пламен Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК