За ползите от тренировките по карате Актуално Свищов разговаря със Стефан Петков, възпитаник на Академията и Търговската гимназия, който тази година стана световен шампион в Италия. Той е възпитаник на СК „Алеко“, където вече е треньор.
– Защо спорта карате е полезен за детето ви?
– Карате е спорт, който може да се практикува от всички. Подходящ е за мъже и жени на всякаква възраст. Изключително полезен и предпочитан спорт за малки и подрастващи деца, тъй като спомага да се изградят редица качества и умения. Карате осигурява отлична среда за деца, която е подходяща за създаване на приятелства. Тренировките в доджото имат ясни правила, които всеки трениращ спазва. Това води до дисциплина, самоконтрол и силна воля. С включването си в клуб по карате децата получават нови възможности за изяви, като да защитават изпити за по-висока степен колан, да участват на състезания и други. Бойните спортове са интересен и забавен начин за подобряване на физическата активност.
– Кога е най – подходящо да започне да тренира?
– Възрастта между 5 – 12 години е най-подходяща, тъй като тогава се развиват физическите способности в децата.
– А какви са ползите от тренировките?
Карате ще подобри самоконтрола, осъзнатостта и ще изгради тялото и позицията на трениращите.
– Къде в град Свищов може да го направи?
– В продължение на повече от 30 години карате клуб „Алеко“ развива спорта карате в град Свищов. Тренировки за начинаещи деца се провеждат всеки понеделник и сряда в 18:30 часа в залата на клуба на адрес ул. „Тодор Миланович“ №2 (Битовия комбинат) . За допълнителна информация може да се свържете с треньорите на клуба Верони Маринов тел.: 0884 285 685 и мен, Стефан Петков тел.: 0894 323 156.
Александър ШАБОВ

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.