Каратистите Стефан Петков, Мартин Златев и още петима от Спортен клуб „Алеко“ спечелиха медали от международен турнир по карате в конкуренция с 1100 състезатели, съобщиха за Актуално Свищов от клуба.

В София се проведе най-големия международен турнир по карате в страната “Sofia Open”. Той събра 1100 каратисти от 15 държави. Свищовският карате клуб „Алеко” взе участие с 9 състезатели, седем при децата и двама при мъжете.
При децата под 8 години Самуил Цветанов се пребори със силната конкуренция и завоюва златен медал в дисциплината кумите, побеждавайки в четири поредни срещи. До почетната стълбички успя да стигне и Люси Дей, която спечели бронзово отличие в категорията “кумите за момичета под 12 години, +40кг”.
Момичетата от клуба – Рая Йорданова, Мирая Митева, Люси Дей и Сиана Боболова, сформираха отбор, с който се пребориха в две последователни срещи, а на полуфинала 1 точка не им стигна, за да играят за златото. Това им отреди третото място сред 12 отбора.
Останалите участници от клуба – Емил Павлов и Джак Дей, също се представиха достойно, но в силната конкуренция останаха без отличия.
В надпреварата при мъжете се включиха Мартин Златев и Стефан Петков. В дисциплината “кумите -75кг” Мартин спечели бронзов медал. В отворената категория, без килограмови ограничения за мъже, Стефан Петков бе единственият българин сред 20 участници. Той се справи с всички до финала, където 7 секунди преди края, изгуби срещата допускайки да му отбележат оценка. Това му отреди сребърното отличие в най-атрактивната категория на турнира.
Следващата събота карате клуб “Алеко” е домакин на ежегодния международен турнир “Купа Алеко”, който ще се проведе в спортен комплекс “Свищов”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.