Кампанията #стани_един_от_нас, инициирана от родители и възпитаници на ДЮШ Академик, тече с пълна сила, видя Актуално Свищов.
В момента се извършва подготовката за цялостен основен ремонт на съблекалните и санитарните помещения. Същевременно отвън е излят бетон около игрището с изкуствена настилка с цел увеличаване капацитета на седящи места.
Както вече Актуално Свищов писа, клубът успешно обезпечава децата с нови пособия и целта пред ръководството е да осигури стабилни бъднини от финансова гледна точка. Но позитивните новини не спират до тук.
Една инициатива, подхваната първоначално от родител на трениращо дете се превърна в крайъгълен камък, който обедини и сплоти не само родители, но и приятели, спомоществователи и съмишленици. Става въпрос за инициативата да се отремонтират двете съблекални на покритата лекоатлетическа писта за нуждите на трениращите в съседство деца. Инициативата на родителите и приятелите, повечето бивши възпитаници на Школата на клуба, набира скорост – вече са набрани част от необходимите 10 – 12 хиляди лева, като много от родителите се включат с труд, осигуряване на материали и помощ за възстановяването на съблекалните.
Работата върви с пълна пара, помощ идва и от Свищов, Варна, Лондон, Лайпциг и инициативата, тръгнала като добро пожелание, скоро ще е най-модерната придобивка на ДЮШ „Академик“.
Идеята е да се изградят санитарни възли, душове и модерни и функционални шкафчета за децата, като паралелно с това се изградят нови ел. и ВиК инсталации, стъклопакети и модернизиране на съществуващата инфраструктура.
Първият етап се очаква да приключи до началото на учебната година.
Клубът вече анонсира, че събираният вход от мачовете на мъжкия отбор ще покрива част от разходите на клуба, свързани с материалната база, а Актуално Свищов ще следи за всички читатели прогреса и инициативите подети от родители, възпитаници и клуба, свързани с възраждането на футбола в региона и утвърждаването на „Академик“ като водеща футболна академия, напълно в духа на Града на Дарителите.
Ако някой има желание да се включи с финансова помощ, труд или материали, това може да стане чрез контактната форма на уеб страницата на клуба или във Фейсбук профила.
Актуално Свищов припомня, че преди две години благодарения финансирането на СВИЩОВСКИ БИЗНЕСМЕНИ бе изградено модерно футболно игрище на Спортния комплекс на Академията.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.