Ежегодната акция на полицията „Зима“ ще се проведе в периода 1-30 ноември. По традиция и тази година акцията е разделена в три основни кампании, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Велико Търново.
Първата част е от 1 до 10 ноември. –“С безопасно пътно превозно средство през зимата”, насочена е към водачите на ППС – велосипеди, превозни средства (ПС) с животинска тяга и др. В този период на кампанията работата на служителите на Пътна полиция ще бъде насочена основно към превенция над поведението на велосипеди, ППС с животинска тяга и др. При регистрация и пререгистрация на ППС ще се извършва проверка на светлините за изправност и съответствие с нормативните изисквания.
Местните власти съвместно със служители на Пътна полиция ще извършват проверки за наличие на регистрация, както и за изправността на светлинната и светлоотразителната сигнализация на ППС с животинска тяга и на малогабаритната селскостопанска техника. Ще се следи за спазване на въведените ограничения за движение на велосипеди, ПС с животинска тяга и селскостопанска техника по определени пътища или участъци от тях от републиканската пътна мрежа; ще се взима отношение спрямо водачите при установяване на движещи се ППС без необходимото оборудване, както и при установяване на велосипедисти и водачи на индивидуални електрически превозни средства, неизползващи светлоотразителни елементи върху видимата част на облеклото, позволяващи да бъдат лесно забелязани, или такива без каска, ако водачите са на възраст до 18 години при движение извън населените места, през тъмната част на денонощието и при намалена видимост. Проверките в това направление ще продължат и след приключване на акцията.
През месец ноември миналата година на територията на област В. Търново са регистрирани общо 16 тежки пътни инцидента, при които са загинали двама граждани, ранените са 16. От началото до края на месец октомври на 2020 г. са регистрирани 179 тежки пътни произшествия, със 25 загинали и 218 ранени граждани. За същия период на тази година тежките инциденти са 187, със 14 загинали и 242 ранени граждани.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.