Бившият кмет на Свищов и настоящ общински съветник Станислав Благов подкрепи листата на „Демократична България“ във Велико Търново за парламентарните избори на 14 ноември.
Той цитира една от паметните фрази на преподавателя по право доц. Кристиан Таков – един от основателите на „Да! България“, която е част от демократичното обединение. Водач на самата листа е юристът Христо Иванов.
„Правото е конкретизация на морала. Защото, който дири справедливостта и който я въздава всъщност страда. Тя винаги е в услуга на другите за това тя трябва да бъде в едно с умереността, мъдростта и смелостта! Законът, това не е правото! Пазете правото, пазете го и от закона…“, е цитатът, който Станислав Благов използва като мотивация на своята подкрепа.
Станислав Благов е едно от емблематичните лица на демократичната общност във Великотърновска област. Той е кмет на Свищов от 1999 до 2015 г.
„Вярвам, че построяването на ценностно устроено държавно управление, което издига във висша идеологическа норма принципа за демократично развитие и правов ред, за законност и пазарно ориентирана икономика с либерални външнотърговски отношения и устойчив геостратегически профил на страната в международната сцена от активни стопански връзки е ключът към просперитета и първия фундамент във вече назрялата и случваща се промяна на нашето общество“, казва самият Благов в своя фейсбук публикация.
„В своята собствена убеденост и днес аз откривам партньори, които продължават да проявяват нетърпимост към несправедливостта и чрез решимост да участват всеки ден без ясна крайна граница в тази борба, защото тя е вечна!“, написа още той.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.