Толкова много сме озверели и озлобели! Вместо да се отдаде значимото на хората, които вложиха сърце и душа и работиха неуморно и безвъзмездно, които вложиха над 5000 лева лични средства, за да може да се получи един празник. На такъв градът ни не е бил свидетел от дълго време. Вместо да се отдаде полагаемото на младия ни отбор, който без капитана ни, е със средна възраст 19 години и който успешно се представя и противопоставя на опитни и обиграни отбори като Локо Горна и държи престижното 2-ро място в групата. На 3 мача е от финал за Купата на Аматьорската лига, ние плюем за нещо,което е по цял свят и който е истински фен и ходи по мачове знае, че по наредби не се допуска дори вода в шишета пък били те и без капачки.

Срамно и пошло е хора, които се представят за фенове на Академик Свищов да коментират това. Клубът, ако искаше да прави пари, които винаги и постоянно са нужни за надграждане на база, отбор и школа, щеше да си пусне нормалния вход от 3 лева и по проста математика ето ти 3 води.

Абсолютно съм убеден, че никой дори и да е разрешено за 90 минути няма да изпие 3 чаши с вода. Затова призовавам всички читатели, граждани и фенове на Академик да бъдат на академичното ниво на отбора и да не се принизяват с такива коментари! Да дадат заслуженото на хората, които направиха тази слънчева февруарска събота в празник и показаха,че обществеността на Свищов не е заспала и може да подкрепя отбора, както беше в добрите стари времена.

Благодаря на всички присъствали, на всички свищовлии в страната и чужбина,които подкрепяха отбора чрез преките излъчвания на площад Алеко и Вео камерата на Академик, на хората, които дори и не свищовлии или фенове на отбора си купиха виртуални билети и спомогнаха да се получи нещо ново. Нещо позитивно, нещо европейско, нещо, което не се е случвало досега. Нещо, което доказа, че гражданско общество има в нашия мил град и показа на всички, че футболът ни е жив, че сме на прав път със завръщането на култовата трибуна Слънчев бряг и наличието на толкова много дечица подкрепящи батковците от представителния отбор!
Пламен АЛЕКСАНДРОВ – БАКЕРО

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.