Членовете на Пенсионерски спортен клуб „Нове“ посрещнаха гости от 13 български града. Това съобщи за Актуално Свищов Йорданка Василева, председател на клуба. 80 хора от третата възраст, пристрастени от спорта гостуват в града на Щастливеца.

Гостите са от Благоевград, Враца, Ямбол, Варна, Бургас, Троян, Ловеч, Горна Оряховица, Лом, Плевен, София, Шумен и Берковица. Домакините са организирали много натоварена програма за своите гости. Те са разделени на две групи – първата проведе вчера разходка по Дунав с корабче. Втората разгледа забележителностите на Свищов, водени от Туристически информационен център – Свищов. Снощи на официална вечеря се събраха 120 души гости и домакини, привлечени от спорта. Всички те бяха поздравени от Любомира Петрова, секретар на община Свищов.

Днес програмата продължава по същия начин – разходка по Дунав и разглеждане забележителностите на Свищов. И официална рибна вечеря. Повод за срещата е 65-то масово преплуване на Голямата река.

Пенсионерски спортен клуб „Нове“ е създаден преди години. От създаването си членува във федерацията „Здраве и активно дълголетие“, а от няколко години и във федерацията „Туристи ветерани“. В началото на септември свищовските пенсионери спортисти участват в надпревара, както и ще проведат екскурзия в Сърбия и Карпатите.