Като част от дейностите заложени в иновацията „Време за здраве“, класните ръководители и учителите целодневна организация на учебния ден на учениците от вторите класове в СУ „Димитър Благоев” организираха спортен ден, съобщиха от гимназията.
Начало на спортния ден бе състезателната игра „Кула от чаши“. Помощници в нея бяха учителите на учениците, които им показаха, че въпреки трудностите (в случая силата на вятъра, който събаряше кулите им от чашки), не трябва да се отказват.
Втората игра, която беше изиграна в много смях и тичане се казваше „Живо влакче“. Идеята й е да покаже на учениците силата на екипната работа. Разделени на няколко екипа, от по 5-6 ученици, те тичаха хванати на влакче, което трябваше да заобиколи препядствие (отново учителите бяха в помощ на учениците и играеха ролята на препядствия).
За финал на спортния ден, второкласниците се включиха заедно в сплотяващата игра „Събери щипките“. Всяко дете имаше на гърба си по няколко щипки, които трябваше бягайки да спаси от съучениците си. Който успее да си вземе щипка от гърба на друго дете я закача отпред на блузката си. Ученикът, събрал най-много щипки е победител. Избрахме 1 първо, 1 второ и 3 трети места.
Учениците упражниха двигателните качества бързина, ловкост и пъргавина. Играха задружно и се забавляваха.
„Защото здравето е най-голямото богатство!”, допълниха от СУ „Димитър Благоев”.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.