Служители на полицейското управление във В. Търново задържаха криминално проявен непосредствено, след извършена кражба. При задържането му са пострадали двама полицейски служители. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

Тази нощ в хода на специализирана полицейска операция и при обход в района на Спортна зала във В. Търново полицейски служители са забелязали мъж, в момента на кражба на сгъваема стълба от лек автомобил. Те предприели задържане на мъжа, при което той оказал съпротива.

Хвърлил стълбата по единия и му нанесъл порезна рана на крака, а при задържането е причинил средна телесна повреда на другия служител.

Мъжът – 47-годишен от В. Търново, известен на полицията и многократно осъждан за кражби е задържа за срок до 24 часа по ЗМВР.

На пострадалите служители е оказана медицинска помощ. По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.