В СПГ „Алеко Константинов“ се проведе заключителен семинар по проект „Eвропейски опит за професионално образование и обучение” по програма Еразъм+. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Срещата бе във връзка с участие в проведени мобилности на ученици и учители в чужбина. Това съобщиха от гимназията в Свищов.

По европейския проект тази година училището е осъществило три мобилности. Извършените дейности бяха отчетени по време на семинара.

През месец юли две групи ученици от професионалните направления „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг“ и „МПС, кораби и въздухоплавателни средства“ проведоха двуседмична производствена практика в Римини, Италия. Освен тях групата на учителите по професионална подготовка проведе мобилност в Брага, Португалия, където се запознаха с португалския опит в приложението на STEM технологиите в образованието. За разлика от традиционните модели на преподаване, този тип обучение добавя изкуството към съществуващия набор от тематични предмети и използва иновативни подходи.

Директорът на Учебна база „Проф. Бъров“ на Стопанска академия (СА) „Димитър А. Ценов“ в Свищов доц. д-р Христо Сирашки връчи сертификати за придобити чуждоезикови компетенции по английски език на учителите и по италиански език на учениците.

Сертификати за участие в проведените мобилности връчи и инж. Веска Николова, директор на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“. Тя анонсира и новия проект по програма „Еразъм+“ за 2023/2024 учебна година – „Моята европейска мобилност – гаранция за успешно бъдеще“.

С участието си в редица мобилности по програма „Еразъм+“ гимназията се стреми да осъществи качествена общообразователна и професионална подготовка, която в бъдеще да осигурява социална адаптация и конкурентна професионална реализация на учениците. Заедно с това учебното заведение запазва високо качество в организирането на мобилности в сферата на професионалното образование и обучение.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.