За трета поредна година кардиолози и съдови хирурзи дават съвети на площада как да се пазим от жегата. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Чрез кампанията „С отговорност към горещините“ лечебни заведения „Медика“ предоставят безплатни консултации и мерене на кръвно налягане в Свищов.

За трета поредна година лечебни заведения „Медика“ инициират кампанията „С отговорност към горещините“ в шест области, чиято цел е профилактика и опазване на здравето на хората през летните дни. В града на Щастливеца кампанията ще се проведе на 16 юли, вторник от 10:00 до 13:00 часа от мобилен пункт (шатра с маси и столове), на централния площад „Алеко“.

Инициативата включва измерване на кръвно налягане на гражданите, които посетят пункта „Медика“, консултации с кардиолог и съдов хирург, вкл. професионални съвети как да се предпазят от инциденти със здравето по време на дните с рекордно високи температури, известни като горещници. Минувачите ще получат безплатно и бутилка минерална вода, за да им се обърне внимание върху това колко е важно да се приемат достатъчно течности през лятото.

Събитията ще се осъществят с подкрепата на студенти от факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“.