София Вергилова е водач на листата кандидат-съветници от БСП за Местни избори 2023, които ще се проведат на 29 октомври научи Актуално Свищов.

Втори в листата е арх. Младен Лисичев, който е кандидат за кмет на община Свищов. То е роден през 1957 г. Средно и висше образование завършва в областите строителство и архитектура. Работил е по специалността си в Плевен и в Свищов. Бил е 6 години главен архитект на община Свищов и познава в детайли работата в общинската администрация. Натрупал е опит в бизнеса и има поглед върху проблемите в тази област. Придобитият жизнен и практически опит е предпоставка за формирането на нови идеи за развитието на общината.

От БСП – Свищов са категорични, че желаят да превърнат Общинския съвет в място, където се внасят предложения, които се обсъждат и се вземат решения. Целта ни е да се прекъсне досегашната практика за внасяне на готови решения, които се гласуват без дискусия, коментира София Вергилова.

Ето защо в листата са включени 3-ма научни работници, 3-ма от частния бизнес, 1 от банковия сектор, 4-ма служители, 1 лекар, 1 психолог, 3-ма инженери и 1 спортист. В листата фигурират 20 кандидати с висше образование, 2-ма със средно специално образование и 1 студент.

Предложенията включват 18 кандидати от града и 5 от населените места в общината.

Столетницата край Дунав издига и кандидатурите за кметове на 5 населени места – Хаджидимитрово, Царевец, Вардим, Ореш и Горна Студена. Това са местни хора, които познават проблемите на населените места и имат волята да работят за решаването им. Трима са на възраст от 43 до 56 години.