Сняг заваля на Цветница в Омуртаг. През целия ден в региона вали дъжд, който около 18:30 часа премина в сняг, примесен с дъжд, разказаха местни жители пред БТА, пише Дир.бг.
За днешния ден НИМХ обяви жълт код в цялата страна за валежи от дъжд, които заради застудяването ще преминават в сняг на някои места
От Областно пътно управление (ОПУ) в Търговище уточниха, че данни за слаб снеговалеж има подадени от високите части на общините Омуртаг и Антоново. Заваляло е привечер.
Снегът се топи и не се задържа. Температурите са между 3-4 градуса, каза Христо Горчев дежурен в ОПУ. Пътищата в област Търговище са мокри. През деня няма регистрирани инциденти.
С настъпването на нощта и падането на температурите са възможни частични заледявания. По думите на Горчев и други години се е случвало през април да превали сняг.
През новата седмица времето ще бъде променливо, ветровито и студено за периода. В понеделник и вторник ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в районите с надморска височина над 500-600 метра и от сняг, но валежите ще намалеят като обхват и интензивност. В сряда облачността ще е променлива, но ще превали само на отделни места. Дневните температури ще се повишат. В четвъртък вятърът ще бъде от югозапад, в Източна България ще е умерен и силен, но затоплянето ще продължи. Облачността ще е по-често значителна, на места със слаби валежи от дъжд.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.