Днес ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от сняг, в Тракия – от дъжд. Дневните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад, пише Дир.бг.
През нощта ще остане облачно, със слаби превалявания от сняг, малко по-съществени над крайните южни райони. Минималните температури утре ще бъдат от минус 5 до нула градуса.
Утре облачността ще остане значителна. Ще духа слаб вятър от север-североизток, в северозападните райони – от северозапад. На места ще превали слаб сняг, в низините – дъжд  и мокър сняг. Дневните температури ще бъдат от 2 до 7 градуса.
В сряда и четвъртък ще се усили вятърът от север-североизток. Минималните температури ще са от минус 6 до минус 1, а дневните от 1-2 до около 6 градуса. Облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания над източните райони. Там северният вятър ще бъде умерен и силен.
В петък ще бъде студено, с минимални температури от минус 7 до минус 2. Почти без валежи или със съвсем слаби прехвърчания на сняг на отделни места.
Облачността ще бъде променлива, често значителна. Дневните температури ще са от около нула до плюс 5 градуса, но в Лудогорието и по високите полета не са изключени и ледени дни с максимална температура под нулата.
В събота ще има значителна облачност, с превалявания от сняг над планините и източните райони. Минималните температури ще бъдат с ниски януарски стойности от около минус 9, минус 10 до минус 3 и дневни от около нула до 5-6 градуса. На места в котловините са възможни и по-ниски стойности.
Студено, с променлива облачност, но почти без валежи ще бъде и в неделния ден. Ще остане ветровито, със слаб и умерен вятър от североизток. Температурите ще бъдат без съществена промяна спрямо тези от събота.
Според предварителните прогнози, слабо повишение на температурите предстои от следващия понеделник, 14 март.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.