Пътният травматизъм, шофирането след употреба на алкохол и наркотици, битовите кражби и случаите на домашно насилие са сред основните престъпления, по които работи полицията в област Велико Търново. Полицейските началници в региона са отчели пред новия областен управител на Велико Търново общо увеличение на разкриваемостта от 6 процента.  Това предаде Здравка Маслянкова, кореспондент на БНР за региона.

В полицейското управление във Велико Търново, което обхваща и община Полски Тръмбеш, има намаление на случаите на домашно насилие, които се увеличават в Свищов, където има и ръст на наркоразпространението.

Увеличава се мигрантският натиск, са отчели още полицейските началници в региона. Разбита е международна група от каналджии, заяви за БНР след срещата областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков:

„Разкрита е група, която има международно участие – 8 лица, сред които български, сръбски, чешки граждани. Тази група е подпомагала организацията по преминаването на мигранти през нашата страна. Водят се досъдебни производства“.

С 10 % са намалели кражбите в област Велико Търново от началото на годината спрямо същия период на миналата година, а разкриваемостта им се е увеличила.

Областният управител Ивайло Здравков и полицейските началници започват общи приемни по населените места.