Публикацията на Актуално Свищов с автор Ана Минева от 27 ноември Младеж не може да учи история или археология, защото системата… не позволява предизвика широк отзвук и щастлива развръзка. Темата бе представена от регионални и национални средства за информация.
От Министерството на образованието и науката се ангажират да обмислят компромисен вариант 18-годишното момче да положи зрелостни изпити в домашни условия, съобщи вестник „Борба“.
Майката на момчето – Светла Цанева, възприема това като минипобеда срещу системата и все пак размишлява, че никаква реакция на държавата не може да върне изгубената една година, през която синът й вече можеше да следва висше образование.
„Директорът на РУО г-жа Розалия Личева ме покани да обсъдим как точно може да се организират изпитите. Вероятно ще бъде сформирана комисия, която ще дойде вкъщи. Няма как Ради да бъде закаран до изпитна зала, защото първо не може да ходи, второ – когато му намалее кислородът, се налага включване към машина за дишане и местенето би рискувало живота му“, обясни Светла.
Тя сподели, че синът й е доволен, че в крайна сметка има някаква реакция от страна на компетентните органи и вече е една крачка по-близо до мечтата да стане студент по археология.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.