Очакват ни още няколко дни топло време, след което есента ще напомни настойчиво за себе си, пише Дир.бг.
През нощта над повечето места ще бъде ясно, с повече облаци в източните и югоизточни райони. Минималните температури утре ще останат високи, в повечето места от около 6-7 до 12 градуса.
През деня ще бъде слънчево и почти тихо. Сутрин на отделни места в низините и котловините за кратко ще има намалена видимост.
Дневните температури ще са доста високи за ноември – от 20 до около 24 градуса, малко по-ниски на места по Черноморието.
В Европа най-топло остава на Балканите. Нормални за сезона температури ще има в централните райони на континента, а в Лондон цял ден ще вали дъжд.
В Москва с началото на ноември привечер вече чакат и превалявания от слаб сняг.
У нас в сряда ще има променлива, предимно средна и висока облачност. Ще бъде много топло за ноември, с утринни температури около и над 10 градуса и максимални от 22-23 до около 27, най-високи в Дунавската равнина, където ще духа слаб до умерен западен вятър.
В четвъртък сутрин ще остане доста топло, но след обяд температурите ще се понижат спрямо предния ден и ще бъдат от около 17 до 22 градуса.
В петък минималните ще са от 4 до 9-10, а дневните от 18 до 23 градуса.
Облачността ще бъде променлива, все още почти без валежи.
Съществена промяна на времето ще започне в събота. Облачността още през нощта ще се увеличи и отначало в западните, а по-късно в част от централните и южни райони ще завали дъжд.
В събота минималните стойности ще са от 9-10 на запад до 15 градуса на изток и по морето. През деня ще бъде облачно, с валежи от дъжд, съществени на места в западните и южни райони. В Източна България ще духа до умерен вятър от югоизток, а на запад – от запад-северозапад.
Дневните температури ще са от 10-12 на запад и северозапад до 23-24 на места в източната половина на Дунавската равнина.
В неделния ден, според предварителните прогнози, ще бъде по-хладно, с превалявания от дъжд и дневни температури от около 9-11 на запад до 15 в източните райони. Повече конкретика за времето в края на седмицата очаквайте в следващите дни.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.