Академик победи в голов трилър гостуващия Локоматив (Мездра) за радост на многобройните привърженици, отделили от своето време за още един футболен празник в град Свищов.

След първоначален натиск на „студентите“ гостите първи имаха възможност да поведат. При една контраатака на гостуващия отбор и опасен пробив на бившия футболист на Академик Александър Стоянов, топката се озова в мрежата на домакините. Но страничният съдия бе вдигнал флага за засада, която бе дълго оспорвана от гостите.

Все пак логичното се случи в 34-та минута, когато бе отсъден 11-метров наказателен удар за Академик и капитанът Иван Ганев майсторски отбеляза за 1:0. В заключителните минути на първото полувреме наказателен удар бе даден и за гостуващия отбор, който бе реализиран за 1:1 на полувремето.

Втората част започна с натиск на студентите, които поеха инициативата в мача и диктуваха темпото.

В 58-та минута красив пробив на Момчил Емилев завърши с майсторски насочен удар в ъгъла на вратата на Локомотив за 2:1. Само седем минути по-късно нова атака на студентите завърши с канонада от удари към противниковата врата. Първият удар бе блокиран от защитник, вторият спасен от вратаря, но добавката на Калоян Митев направи резултата 3:1 в полза на Академик.

При една наглед безобидна ситуация при която домакините разиграваха спокойно топката в собственото си наказателно поле, грешка при изнасянето принуди стражът на „студентите“ да фаулира нападател на Локомотив, при което съдията отсъди нов наказателен удар. Гостите се върнаха в мача и направиха резултата 3:2.

В заключителните десет минути на срещата пред студентите се откриха няколко стопроцентови положения за гол, но суета пред противниковата врата предотврати нови попадения и така мачът завърши със заслужена победа с 3:2 на Академик.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.