Поредна драма изживяха феновете на Академик във финалния двубой за Зона Северозапад от турнира за Купата на Аматьорската лига. Наложи се и в този кръг победителят да се излъчи след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши 2:2.

Въпреки началния натиск и редуващите се пред вратата на Дреновец атаки, гол до почивката не падна.

През второ полувреме натискът пред вратата на Дреновец се усили. В 60-та минута Андрей Цой успя да открие резултата за „студентите“ след като при разбъркване бе най-съобразителен и прониза вратата от близко разстояние. След гола мачът продължи да върви с темпото на Академик и нашите момчета имаха не лоши възможности за гол. В 81-та минута много хубава комбинация между Ивайло Тодоров и направилият отличен мач Димитър Николов, изведе последния на стрелкова позиция. Хладнокръвно Николов направи резултата 2:0.

Само минута бе нужна на Дреновец да се върне обратно в мача. Веднага след подновяването на играта техен нападател отбеляза много красив гол за 2:1. Финалният щурм на Дреновчани се увенча и с нов гол след грешка на свищовската отбрана и резултатът бе изравнен в 85-та минута.

При този резултат завърши срещата, а по правилата на турнира последва директно изпълнение на дузпи, които трябваше да определят представителя на Северозапада.

Първи имаха шанса да изпълняват футболистите на Дреновец. Те така и не сбъркаха при първите си 4 дузпи. За щастие „студентите“ запазиха хладнокръвие и също отбелязваха с всеки свой удар от бялата точка. Точни за Академик бяха Кристиян Иванов, Димитър Николов, Калоян Митев и Ивайло Тодоров.

При последната дузпа за Дреновец, вратарят на Академик Христо Стоянов улови ъгъла на изпълнение и майсторски спаси удара на нападателя. Зад бялата точка за Академик застана капитанът Иван Ганев, който хладнокръвно заби кълбото във вратата на Дреновец, с което донесе и победата за свищовлии.

Така Академик е представителят на Северозападна България във финалната четворка от турнира за Купата на Аматьорската лига.

Жребият за полуфиналните двойки ще се изтегли след изиграването и на другите финални срещи по зони. Представителят на Североизточна България е варненския Фратрия, който прави фурор в своята група. Другите отбори ще станат ясни след изиграването на зоналните финали между Вихрен (Сандански) и Витоша (Бистрица) на Югозапад и Несебър и Сияна (Хасково) на Югоизток.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.