В близките дни температурите – и минималните, и максималните ще се повишават и през почивните дни ще бъдат по-високи от типичните за втората половина на февруари, следобед в много райони ще бъде над 15°, предаде БНТ.
Днес максималните ще се повишат, в сравнение с вчера, и ще бъдат между 7° и 13°. Ще преобладава слънчево време, със слаб северозападен, на морския бряг – умерен северен вятър. Вълнението на морето отново ще усили и по северното крайбрежие ще бъде 4 бала, което съответства на височина на вълната от 1 до 2 метра и половина.
Утре отново ще бъде слънчево, а повишението при максималните температури ще продължи. Очакват се стойности между 10° и 15°, малко по-ниски по Черноморието – от 7° до 10°. Ще духа слаб югозападен вятър, а вълнението на морето ще отслабва.
За тези, които ще стават рано, сутринта ще остане студено с отрицателни минимални температури в цялата страна, дори на морския бряг, в повечето райони между минус 5° и 0°, а на отделни места видимостта временно ще е намалена.
В планините ще бъде слънчево, но ветровито с умерен северозападен, по високите и открити части – силен северен вятър. Температурите и там ще продължат да се повишават и максималните в планинските курорти ще бъдат над нулата, от 1° до 5°.
Обширна област от високо атмосферно налягане ще продължи да определя слънчевото време в по-голямата част от Европа, включително и на Балканите. С валежи и от дъжд, и от сняг ще бъде в на Британските острови и в северните райони от континента.
И у нас, в дните до края на седмицата ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли, а затоплянето ще продължи. В началото на новата седмица се очакват валежи и застудяване.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.