„ИТН излиза от преговорите за правителство“. Това заяви Слави Трифонов в извънредно изявление, излъчено по партийната телевизия „7/8“. Повод за него стана изтеклият запис от срещата на ПГ на „Демократична България”.
„Ние вече нямаме никакво място в тези безмислени и лицемерни преговори“, обяви лидерът на ИТН.
„Днес Христо Иванов и парламентарната му група за пръв път говориха това, което наистина мислят. Говориха в ефир, в интернет, с включени микрофони. Без да знаят. И лицемерието им лъсна пред всички – видяхме истинското лице на задкулисието. Иванов каза следното за преговорите с ИТН: Това означава, че те вече не могат да кажат, че ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели. Той признава, че ДБ и ПП ни наричат мафия не защото е вярно, а защото те така изглеждат бели на наш фон.
Това е отвратително.
Христо Иванов и ПП имат наглостта друг да е председател на нашата парламентарна група и поставят условие ИТН да нямат министри. Защо изобщо има преговори, защо симулират разговори? За да изглеждаме ние мафия. Отвратително. Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. И ние чакаме да кажат предложението за правителство и премиер. Иванов казва какъв министерски пост трябва да заеме Кирил Петков – ами никакъв бе, Христо. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България и политиките, управленската ви програма. Ето ви лицемерието в най-чист вид“, заяви Трифонов.
Той подчерта, че Христо Иванов подчертава на срещата, че участието им в преговорите е само формално и „словесно еквилибриране“. „Лъжем красиво, а?! БСП нямали право да правят кабинет като мандатоносители, защото бил технически мандата им. Всичко е измама уважаеми сънародници, важното е аз да съм мафия“, обяви лидерът на ИТН Слави Трифонов.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.