Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов излезе с изявление във Фейсбук след поредния горещ ден по темата „Украйна“ за четворната коалиция, в която и партията му участва. Ето какво заяви той:
„Някак си от само себе си отново настана време разделно.
Напоследък като че ли постоянно живеем в такова време.
Днес казусът е Украйна.
И сега някой някъде поставя червена линия.
Ами добре.
Като ще е така – така да е.
Ще ви припомня, че аз моята позиция съм я изразил буквално няколко часа след нападението над Украйна. Ще я повторя пак.
Украйна е самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори и разпоредби от своята съседна държава Русия и в момента на територията на Украйна напълно несправедливо и неморално се води война, в която загиват хора.
И това е жестоко, абсурдно и напълно безсмислено.
Така че, ако има червена линия, аз съм от страната на тези, които смятат, че Украйна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие.
Да им даваме в момента само бронежилетки е абсолютно измъкване и всъщност не заемане на никаква позиция.
А нали е време разделно – всеки трябва да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за действията си.
Това важи най-вече за депутатите в българския парламент, депутатите от всички парламентарни групи, включително от групата на „Има такъв народ“.
Решавайте.“, написа лидерът на ИТН Слави Трифонов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.