Районната прокуратура в Хасково повдигна обвинения за изборна търговия на четирима мъже от Симеоновград, сред които са съпругът и синът на кмета на общината Милена Рангелова от ГЕРБ, съобщи Дир.бг.
Според държавното обвинение става въпрос за купуване на гласове за местните избори през октомври 2019 г. и за парламентарните през април и юли т.г.
Тезата на разследването, която трябва да бъде доказана пред съда е, че заедно и поотделно четиримата са предлагали и давали пари на различни хора, за да ги склонят да упражнят правото си на глас за определена партия.
Двама от обвиняемите са с мярка „гаранция“ от по 3000 лева, а останалите – с „подписка“.
Акцията бе проведена на 4 ноември т.г. в Симеоновград. Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви тогава, че в жилището на кметицата са открити 25 000 лева, 3000 евро, паунди и списъци с имена.
Милена Рангелова и семейството ѝ отрекоха да са замесени в подобно престъпление, а от ГЕРБ обявиха на пресконференция, че ще подадат сигнал до международните институции за арестите. Според Рангелова, акцията била поръчка.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.