Симеон Вачков, земеделски производител е 29-ти притежател на „Златна карта“ 2023 на Академик, съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, президент на клуба.
Симеон Вачков носи името на дядо си, а е наследил професията на прадядо си. Семейството, работата, преклонението пред земята. Това са най-важните неща в ценностната система на 38-годишния земеделски производител.
Любовта към Свищов е наследствена – името на майка му Нина Вачкова, изпълнителка и композиторка, завинаги е свързано с историята на Свищов: заедно с композитора Чудомир Христов и поета Георги Драмбозов създават химна на града:
Свищов, Свищов – белокаменна къща,
параходният зов пак при теб ме завръща…

Инициативата „Златна карта“ стартира в края на 2022 година и е част от постоянната кампания на клуба – „Един за всички, всички за Академик“, целяща развитието на детския футбол и спорт в Свищов и налагането на ДЮШ във водеща в региона. Всички средства до момента отиваха за окончателното приключване на ремонта на новите съблекални при игрището „Академика Спорт“, които вече са готови и предстои официалното им откриване. До дни от клуба ще обявят и поредната си инициатива.
Академик продължава да набира членове, защото по изчисления на клуба са необходими около 45 члена, за да стане самостоятелно издържаща се школа!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.