Голямо дърво падна върху спрял автомобил в Харманли, съобщи „Булфото“, цитиран от Дир.бг. Инцидентът стана днес следобед на улица „Петко Каравелов“, а причината – заради силния вятър.
Собственикът на колата е бил в магазин наблизо, а след това се е качил в колата. Малко преди да потегли, дървото е паднало върху автомобила.
Младежът не е пострадал и е излязъл от дясната врата.
Клоните на дървото са паднали и върху друг автомобил, но той не е пострадал, добавя агенция „Булфото“.
Стихията вилнее днес и на много други места в страната – Перник, Велико Търново, Ресилово и др., съобщи Meteo Balkans.
Жълт код за силен вятър е обявен за утре в 14 области на страната, показва картата за опасни явления на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология(НИМХ).
Предупрежденията за силен вятър ще важат за областите Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово, Хасково и Кърджали.
Прогнозата на НИМХ е за силен южен вятър в източната половина от страната. През цяла България ще преминава студен фронт. Облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на места ще има и валежи от дъжд. Максималните температури ще са в широки граници от 10° – 12° в Западната половина от страната до 18° – 20° на изток.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.