Младите огнеборци от IX ОУ „Панайот Волов“ в Шумен спечелиха купата от турнира „Юлиян Манзаров“, предаде БНР. Ловеч за поредна година бе домакин на традиционния есенен турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. В състезанието участваха деца от 11 училища от страната .

Двете състезателни дисциплини, в които младите огнеборци мериха сили, бяха „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“.

В оспорвана надпревара учениците от IX ОУ „Панайот Волов“ в Шумен спечелиха купата “Юлиан Манзаров“ след категорична победа в двете състезателни дисциплини.Тя им беше връчена от Георги Манзаров, баща на Юлиян Манзаров и председател на фондация „Ангели от Лим“.

Есенният турнир на младите огнеборци е основан през 2001 г., а от 2004 г. – в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров, носи неговото име. Състезанието е част от подготовката на отбора за Европейското първенство през месец юли в Италия. Дотогава шуменският тим ще мери сили в надпреварите в Свиленград и Албена.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.