Шокиращ случай. Мъж с увреждания престоя две денонощия в шахта в центъра на Сливен, предаде БНТ.
Вчера сутринта той е изваден от пожарникари след подаден сигнал от съседи. 57 -годишният мъж, който се придвижвал с инвалидна количка, пропаднал в шахтата с дълбочина от метър и половина. Откаран е за преглед в сливенската болница.
Мъжът живее в гаража на дома си, който е изгорял преди две години. Една от версиите за инцидента е, че е използвал канала на гаража, защото там е по-топло. Съседите му започнаха подписка за настаняването му в социален дом, но той е отказал.
Спасителната акция е предприета след подаден сигнал от съседи. Мъжът е настанен във вътрешно отделение на сливенската болница в тежко състояние с фрактура на крака и обострени хронични заболявания.
„Сутринта в 9:33 получихме сигнал за паднал човек в шахта. Реагирахме по най-бързия начин. При пристигане на място установихме човек в тежко състояние на дъното на шахта около 1,50 метра дълбочина. Нямаше нужда от по-специална техника и умения за изваждането му, а с помощта на лопати направихме по-широк отвор и извадихме пострадалия.17:42:30Пострадалият е инвалид. Беше така в много тежко и неадекватно състояние и го предадохме на екипите на спешна помощ. По думите на съседи, нали така се ориентираме и разбрахме, че около два дни той е бил вътре в тази шахта“, обясни инспектор Пламен Димов, РДПБЗН Сливен.
Все още не е ясно дали след изписвнането си мъжът ще се върне в гаража или ще бъде настанен в социален дом.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.