На 1 декември 2023 година в 17.28 часа в Първо РУ – Плевен от тел.112 е получен сигнал за спречкване между водачи на автомобили на кръстовище в Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен. Незабавно на мястото на произшествието е изпратен полицейски патрул, който е установил, че около 17:20 часа лек автомобил „Пежо“, управляван от 60-годишен, на кръстовището между улиците „Средна гора“ и „Патриарх Евтимий“ е засечен от автомобил „Сеат“.

Било невъзможно колите да се разминат. Възникнал е скандал между мъжете, пътуващи в двата автомобила. Шофьорът на „Сеат“ с пистолет е заплашил опонентите си. Предприети са оперативно – издирвателни мероприятия.

Около 17:50 часа водачът на „Сеат“ – 37-годишен плевенчанин, се е явил в Първо РУ – Плевен и доброволно е предал законно притежаван от него боен пистолет марка „Heckler & Koch“, без пълнител и боеприпаси. Оръжието е било с валидно разрешение за носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях.

Сезирана е Районната прокуратура в Плевен за престъпление по чл.325, ал.1 от НК. Всички участници в конфликта са разпитани в качеството си на свидетели и по случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.