Четири дами и двама представители на силния пол от града на Щастливеца влизат в битката за народни представители за 48-то Народно събрание. Това става ясно след като изтече срока за регистрация на партийните листи на партии, коалиции и инициативни комитети в РИК – Велико Търново, видя Актуално Свищов.
Втора в листата на БСП за България е София Вергилова. Тя е общински съветник, председател на Младежкото обединение – Свищов.
Четвърти в листата на ВМРО е Пламен Борисов – дългогодишен оператор и фотограф. В момента му предстои дипломиране в специалност Режисура в Югозападен университет „Неофит Рилски”.
Пета листата в ПП „Има такъв народ” е Емилия Цветанова – възпитаник на СА „Димитър Апостолов Ценов”, развива собствен бизнес.

Шеста в листата на ПП ГЕРБ е Станислава Стоянова – заместник-кмет на община Свищов, преподавател в СА „Д. А. Ценов“ и народен представител в 44-то Народно събрание.

Шести в листата на ПП „Продължаваме промяната“ е Емил Николов, координатор на ПППП за Свищов и преподавател в свищовската Алма матер.
Девета в листата на ПП „Изправи се България” е Даниела Давидкова – възпитаник на свищовската Алма матер и на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, работи в сферата на туризма.