Шеста поредна победа записа отборът на „Комита“ в отминалия шестнадесети кръг от първенството на Областна група „Север” и излезе на трета позиция в класирането. За последно тимът от Алеково е губил на 27 ноември миналата година, когато падна като гост на водача в подреждането „Бъдеще“ (Бутово), пише вестник „Борба“.
В отминалия уикенд „комитите“ спечелиха свищовското дерби с „Бенковски“ (Българско Сливово) с 3:1. Гостите откриха резултата с гол от съблекалнята на Тодор Теодоров, преди да са изминали 180 секунди от началото на двубоя. Малко по-късно нова контра изведе Теодоров сам, но този път вратарят Борислав Костадинов спаси. Постепенно домакините се стегнаха и в 31-вата минута Любчо Василев изравни – 1:1. Пълен обрат в резултата направи Иван Петров, засичайки с глава центриране от ъглов удар след още шест минути. Второто полувреме тръгна с попадение на Любчо Василев след разбъркване за 3:1, след което до края имаше интересни моменти, но не и голове.
В класирането на групата лидер е „Бъдеще“ (Бутово) с 36 точки. Тази седмица тимът записа служебна победа с 3:0 срещу „Атлетик“ (Свищов). Втори е „Удар“ (Бяла черква) с 32 точки, трети – „Комита с 28 точки.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.