Мъж по халат и с шампоан влезе във ВиК-Болярово, съобщиха Нова телевизия и бТВ, пише Дир.бг. Стоян Илиев се оплаква, че шести ден няма вода в дома си.

От този проблем страда не само той, но и останалите жители на странджанското село Стефан Караджово. Там живеят възрастни хора с хронични заболявания, както и чужденци, закупили имоти у нас.

Заради безводието детската градина в селото работи до обед. Хората се снабдяват с вода от чешма с минерален извор.

А директорът на водното дружество Атанас Дженков им обясни, че проблемът е заради 30-годишна амортизирана помпа.

„Ще има проблеми с тази помпа докато не вземем нова, това е истината“, обяви началникът на ВиК-Болярово.

В Стефан Караджово живеят 400 души, които събират подписи за колективна жалба срещу ВиК, защото всяка година остават без вода за дълги периоди.

От дружеството обещаха водата да потече от чешмите до утре сутринта.

Крак в своеобразното изразяване на недоволство от институциите повлече жителят на силистренското село Калипетрово Явор Павлов, останал без ток заради “бедствието” – сняг в края на ноември в страната. На 27 ноември той влезе в клона на местното Енерго, където по думите му единствено има електричество, включи домашната си грил-скара и си опече сандвич пред слисаните погледи на охраната.

Мъжът се оплака, че над 24 часа в дома му няма ток, а от дружеството дори не вдигали телефона за сигнали за аварии.

След като Павлов закуси топла храна и пийна компот, дойде повиканата от служителите на Енергото полиция, която провери документите му.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.