Кристалина Георгиева посети Свищов. Управляващият директор на Международния валутен фонд бе гост на провелата се в Спортна зала „Свищов” Купа по карате „Алеко”, организирана от ръководения от Марин Маринов и Верони Маринов СК „Алеко”. Гост на спортното събитие бе и „златната” Ивет Горанова – олимпийски шампион по карате от Токио. И двете останаха впечатлени от ремонтираната Спортна зала „Свищов”, която събра в спортната надпревара над 600 състезатели от цялата страна.
Очаквайте подробности.
Актуално Свищов припомня: Понастоящем Кристалина Георгиева изпълнява длъжността управляващ директор на Международния валутен фонд – пост, за който бе избрана на 25.09.2019 г. и заема от 01.10. 2019 г.
Преди да се присъедини към Международния валутен фонд, Георгиева е главен изпълнителен директор на Световна банка от м. януари 2017 г. до м. септември 2019 г., през който период в рамките на три месеца временно изпълнява и длъжността президент на Групата на банката.
Преди това Кристалина Георгиева съдейства за оформянето на дневния ред на Европейския съюз в качеството си на заместник-председател на Европейската комисия с ресор „Бюджет и човешки ресурси“.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.