Осемнадесетата международна учителска спартакиада се проведе от 30 август до 04 септември 2022 г. в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Събитието се организира под патронажа на д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Пламен Димитров – президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и Сюзан Флокан – европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование.
За поредна година в престижното учителско състезание се включи и отборът на СБУ – Свищов, воден от директора на СУ „Николай Катранов“ Генади Иванов, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.
Свищовските учители вече са с доказан авторитет в дисциплината тенис на маса. Тази година мъжкият отбор се класира трети на финала след достойно представяне във всички срещи.
Отборът на жените, в състав Мейджан Шабанова и Галя Иванова, завърши четвърти, като в индивидуалното класиране при жените Мейджан Шабанова стана абсолютен шампион на финала след категорични победи.
Състезателите на СБУ-Свищов благодарят на фирмите спонсори, благодарение на които се осъществено участието им в Спартакиадата.