За по-малко от час приключиха консултациите между парламентарно представените политически сили за сформиране на секционните комисии в община Ценово за предстоящия парламентарен вот на 2 април, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Дебатите протекоха изключително конструктивно и експедитивно. Десет избирателни секции ще отворят врати на територията на общината на изборите за 49 парламент. Единствено в общинския център избирателите ще могат да дадат гласа си в две секции, а в останалите населени места ще се гласува в една. Съставите на пет от комисиите ще се състоят от по девет души, а останалите ще бъдат с по седем. Представителите на политическите сили дадоха съгласие да се сформира и подвижна избирателна секция със седем члена в случай, че постъпят предложения. От седем политически сили на консултациите присъстваха представители на шест, като отсъстваха от Коалиция „Български възход“. Присъстващите се споразумяха да се предвидят полагащите им се бройки.
Зам.-кметът на община Ценово Ваня Игнатова откри консултациите като запозна присъстващите с указанията на ЦИК за провеждането на вота на 49 Парламент на 2 април. Секретарят на общинската администрация Мария Найденова изключително умело координираше и ръководеше дискусиите между политическите сили.
Представителите на парламентарно представените политически сили след ползотворни дебати и известни компромиси се договориха за ръководния състав и членовете на секционните комисии. С най-много ръководни позиции в община Ценово са от Коалиция „ГЕРБ – СДС“ – с осем души. От Коалиция „Продължаваме промяната“ могат да разчитат на седем ръководни длъжности. Партията „Движение за права и свободи“ поема пет ръководни позиции. Коалиция „БСП за България“ и Партия „Възраждане“ ще си разпределят по три длъжности. Според законовите разпоредби на Коалиция „Демократична България – обединение“ и Коалиция „Български възход“ се полагат по две места в ръководствата на секционните комисии.
Според изискванията предварителните избирателни списъци вече са поставени на определените места и са публикувани на сайта на общината като всеки може да провери дали фигурира в тях. По предварителна информация в сравнение с предходните избори сега избирателите в списъците са намалели със 79 души. През този период право да гласуват са придобили 12 младежи с постоянен адрес в населените места на общината.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.