В историята на свищовския футбол Сербердар Алиев ще остане вечно помнен със своите всеотдайност, работоспособност, любов към футбола и професионализъм. Това се казва в писмо от управата на ОФК Академик до близките на треньора Сербердар Алиев, който почина вчера на 87-годишна възраст.
„До семейството и близките
на г-н Сербердар Алиев
Свищов, 30 септември 2022 г.
Уважаемо семейство,
От името на ръководството, треньорите и играчите на ОФК „Академик“ Свищов, моля да приемете най-искрените ни съболезнования по повод кончината на тренер Сербердар.
В историята на свищовския футбол Сербердар Алиев ще остане вечно помнен със своите всеотдайност, работоспособност, любов към футбола и професионализъм. Неговите възпитаници винаги играеха по-спокойно и уверено, когато знаеха, че г-н Алиев е на тъч линията. Той ръководеше умело тренировките и мачовете на игрището и винаги беше там, където можеше да помогне за победата.
Спомням си с удоволствие личните си срещи с г-н Алиев – неговото хубаво чувство за хумор, интересният му поглед към света и честното му отношение към нещата около нас. С чувство за обществена отговорност беше винаги готов да помогне на играч в нужда и умело защитаваше името и честта на Свищов и на „Академик“.
Трудно се намират думи за утеха, особено за човек като г-н Алиев, който дълги години се радва на любовта на своите възпитаници и близки. Убеден съм обаче, че той ще остане пример за младите ни футболисти и треньори, който те ще следват, по трудния път да издигнем свищовския футбол до висотите, които заслужава. С ежедневната си и всеотдайна работа в клуба, Сербердар Алиев се издигна до тези висоти и не случайно заслужено бе награден със „Златната значка“ на БФС. Той ще остане завинаги част от славната над 70-годишна история на клуба.
Още един път изразявам дълбоката ни съпричастност към Вашата скръб.
Вечна му памет!”

Емил ПЕРУШАНОВ
Председател на УС
на „Академик“ Свищов

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.