Изключително ползотворно се оказа обучението на секционните комисии от община Ценово за предстоящия парламентарен вот на 2 октомври, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. В залата на НЧ „Христо Ботев“ в общинския център дойдоха не само ръководствата на комисиите, но и по-голямата част от членовете. Представителите на РИК – Русе запознаха присъстващите с методическите указания на Централната избирателна комисия и последните промени в изборното законодателство. По време на обучението особено внимание беше отделено на стъпките при машинното гласуване. Един от акцентите се оказа правилното попълване на изборните протоколи в края на деня като бяха посочени голяма част от предпоставките да не се допускат грешки. Обучителите дадоха изчерпателни отговори и на всички поставени въпроси за изборния процес. „Създаваме необходимата организация за подготовката и нормалното протичане на изборния ден. След близо двегодишната епидемична обстановка обучението премина при голям интерес от съставите на секционните комисии“, сподели секретарят на общинската администрация Мария Найденова.
В населените места на община Ценово за предстоящите парламентарни избори ще бъдат разкрити 10 секции. В шест от тях гласуването ще протече с машини, а в четири, където избирателите са под 300 души, вотът ще бъде с хартиени бюлетини. На територията на общината вече е сформирана и подвижна секция. Създадена е организация болни и карантинирани граждани да могат да гласуват, ако подадат заявление дори и в самия ден на изборите.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.