Седмокласници и десетокласниците на СУ „Николай Катранов“ поредна година са с по-високи резултати от Националното външно оценяване. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

Отлично представяне на НВО защитиха десетокласниците на СУ „Николай Катранов“.
Със среден резултат от 69,94 точки на изпита по български език и литература катрановци изпреварват с 20 точки средния резултат връстниците им на областно и национално ниво.

По математика десетокласниците на СУ „Николай Катранов“ са със среден резултат 46,60 точки, което отново е с повече от 15 точки над средния резултат за област Велико Търново и с над 12 точки по-високо от средното ниво за страната.

Явилите се по желание ученици на НВО по английски език са постигнали отлични резултати, достигайки среден резултат от 93,33 точки, което е с близо 14 точки над средното за областта и с 13 точки повече спрямо националния среден резултат.

С най-висок резултат на изпита по БЕЛ е Александра Людмилова Ангелова 90,5 точки, а на изпита по математика – Виктория Георгиева Георгиева с 93,75 точки.
С най-висок резултат от випуска и отлични резултати на всички изпити са Виктория Георгиева Георгиева, Стефан Петков Димитров и Венелин Бориславов Христов.

Поздравления за десетокласниците ои учителите, допринесли за тези високи рзултати: по български език и литература – Елена Ангелова и Цветанка Костова; по математика – Йордан Димов; по английски език – Евдокия Маринова.

За поредна година СУ „Николай Катранов“ може да се похвали с високи резултати и на малките матури в VII клас.
Средният резултат на катрановци на изпита по БЕЛ е 64, 64 точки, което е с повече от 11 точки над средното ниво за областта и с близо 10 точки над средния резултат за страната.

По математика седмокласниците на СУ „Николай Катранов“ са със среден резултат 43,59 точки, което отново е с повече от 12 точки над средния резултат за област Велико Търново и с над 8 точки повече от средното ниво за страната.

Явилите се по желание ученици на НВО по английски език са постигнали отлични резултати, постигайки средно ниво от 91,68 точки, което отново е с близо 8 точки по-високо от средното за областта и над 5 точки спрямо националния среден резултат.

С най-висок резултат от випуска е Теодора Мирославова Маринова, постигнала 96,5 точки на изпита по БЕЛ, 97 точки – на изпита по математика, и 91,5 точки – на изпита по английски език. По информация на началника на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева, споделена в медиите, резултат над 95 точки по БЕЛ имат само петима ученици в област Велико Търново, а по математика само 14 ученици – и Теодора е една от тях. След нея във випуска е Марая Бориславова Борисова – с 90 точки на изпитите по БЕЛ и математика, и максималните 100 точки на изпита по английски език. С отлични резултати на всички изпити са още Рая Юлианова Савова, Виктория Миленова Кръстева, Цветомир Христов Стаевски.
Поздравления за седмокласниците и учителите, допринесли за тези високи рзултати:
по български език и литература – Елена Ангелова и Маргарита Петкова; по математика Албена Младенова и Велина Атанасова и по английски език – Маргарита Петрова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.