След мъгливото начало на седмицата в някои райони, през втората и половина ни очаква по-динамично време, със захлаждане и превалявания от дъжд и сняг, пише Дир.бг.
Днес ще има средна и висока облачност. Мъглите и ниските облаци в Дунавската равнина и югоизточните райони в следобедните часове временно ще се разсеят. Дневните температури ще достигнат 10 до 15 градуса в повечето места.
Ще духа до умерен вятър от изток-североизток.
През нощта облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Ще бъде почти тихо. Дневните температури ще са от 2 до 8 градуса в повечето места. В част от низините и котловините ще има мъгли, които ще се задържат до около обяд..
През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури ще са от около 10 до 15 градуса. В местата с мъгли е възможно да останат малко по-ниски.
Над по-голямата част от континента е облачно. Дъжд, на места интензивен, ще вали по западното крайбрежие, както и в Рим. Слънчево и сравнително топло ще бъде в Атина, а на изток, в Москва, зимата вече е дошла. Там температурата ще бъде под нулата през целия ден, ще вали сняг и ще се образува и снежна покривка.
У нас в сряда ще се появи вятър от запад-югозапад  и мъглите в повечето райони ще се разсеят. Минималните температури ще са от 1-2 до 7, а дневните ще се повишат  и ще достигнат 13 до 18 градуса. Облачността от запад ще се увеличава.
През нощта срещу четвъртък, отначало над западните райони, ще завали дъжд. В четвъртък валежите ще обхванат по-голямата част от страната, но над западните райони ще спрат, а облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен, в Дунавската равнина – силен западен вятър. Минималните температури ще са от 7 до 12, а дневните от 10 до 15 градуса.
В петък от североизток ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат от 2 до 7, а дневните от 7 до 12, малко по-високи в югозападните райони. Валежите постепенно ще спират, като в края на процеса по високите места на североизток и в планините е възможно да преминат в сняг.
През почивните дни времето ще бъде динамично, отново на много места ще има превалявания. Повече подробности за времето в края на седмицата очаквайте в прогнозите ни в следващите дни.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.